Ε οχι κύριε Πνευματικέ

Όχι Κύριε Πευματικέ δεν έχετε κανένα δικαιωμα να κρίνετε εσεις ή κανένας άλλος γιατρός ποιός θα ζήσει ή ποιός θα πεθάνει.Δεν είναι αντικείμενα οι ανθρωποι να τραβήξουμε μια γραμμή ή για να το πω πιο κυνικά, “την πρίζα “, γιατι μας κοστίζουν. Δεν κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωες κύριε Πευματικέ. Είναι ανεκτίμητης αξίας. Αλλά όχι χρηματικής. Μιας άλλης αξίας από αυτές που μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε. Μου προκαλέσατε την περιέργεια και διαβασα την απόδοση του όρκου του Ιπποκράτη.

Τον θυμάστε άραγε; Είναι τα λογια που είπατε όταν δώσατε την υπόσχεση να είστε σωστός και άξιος επιστήμονας. Και ότι θα σέβεστε την ανθρώπινη ζωή και θα προάγετε πάντα το καλό για τους άλλους. Δεν ειδα πουθενά να αναφέρει ” αν έχετε διαλύσει το σύστημα υγείας και δεν έχετε λεφτά, τραβήξε ιτην πρίζα από όποιον κατα τη γνωμη σας πιστεύετε ότι σας είναι βαρος ” .

Δεν Θα κρίνετε εσείς ποιόν θα βοηθήσετε και από ποιόν θα απαιτήσετε να παραιτηθεί από το δικαίωμα να αναπνέει για όσο του το επιτρέπει ο Θεός και ο οργανισμός του και για όσο θέλει εκείνος. Μόνο ο ίδιος δικαιούται να αποφασίσει ή η οικογένειά του όταν εκείνος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Και ξέρετε κάτι; Καμιά φορά συμβαίνουν και θαύματα. Σπάνια αλλα μπορεί και να συμβεί . Και δεν μπορείτε, δεν πρέπει και δεν θέλετε να είστε εσείς εκείνος που θα του στερήσει, την ευκαιρία και το δικαίωμα σε ένα, έστω και ελάχιστων πιθανοτήτων θαύμα.

Ξέρετε κάτι κύριε Πνευματικέ ; Τα λογια σας δεν ήταν. απλά τραγικά και απαράδεκτα ειδικά τη στιγμή. που ζητάτε από τους πολίτες να σας χαρίσουν την ψήφο τους. Ήταν προσβολή, ασέβεια, ύβρις για όλους εκείνους τους ασθενείς που πάλευαν μέχρι την τελευταία τους πνοή και για τους δικούς τους ανθρώπους που έβλεπαν, το αγαπημενο τους πρόσωπο να φεύγει μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα μπροστά στα μάτια τους. Αλλά κι εκείνους που ακόμα παλεύουν και που μετά τα λόγια σας τρέμουν μήπως την πιο δύσκολη στιγμή πέσουν στα χέρια κάποιου σαν εσάς.

Κλείνοντας να σας πω και κάτι ακόμα ; Δεν είναι μόνο τα λόγια σας που με ταράζουν. Δεν είστε απλά γιατρός. κύριε Πνευματικέ. Δεν είστε απλά επιστήμονας , είστε καθηγητής. Είναι λοιπόν καθηκον σας όχι απλά να μεταλαμπαδεύετε την γνώση σας στουςφοιτητές, αλλά και να τους περνάτε αξίες όπως η ανθρωπιά, η συμπόνοια, η αγάπη και η ελπίδα. Δεν ξέρω πόσο καλός γιατρος είστε όσον αφορά τη γνώση και τις ικανότητες σας στην ιατρική αλλά όσον αφορά το δεύτερο σκέλος των καθηκόντων σας έχετε παταγωδώς αποτύχει!!!

Μαζευτείτε λοιπόν. Όλοι σας. Αδειάστε μας τη γωνιά επιτέλους. Κουραστήκαμε να σας βλέπουμε και να σας ακούμε να προσβάλλετε την νοημοσύνη μας. Κουραστήκαμε να ανοίγετε τα στόματα σας και να μην ξέρουμε ποιόν θα πάρουν τα σκάγια.

Κουραστήκαμε….

YOU MAY ALSO LIKE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *